ASSÍS Centre d’Acollida. El col·lectiu de les dones sense llar

with No hi ha comentaris

ASSÍS Centre d’Acollida augmenta els seus esforços cap a l’atenció al col·lectiu de les dones en situació de sense llar

Amb la creació durant l’any 2019 del nou programa especialitzat en realitzar una atenció des de la perspectiva de gènere, anomenat ‘Dones amb Llar’, l’entitat busca oferir una resposta adequada i específica a les necessitats de les dones que viuen als carrers de Barcelona.

29 de Juliol de 2019.

La situació de les dones que viuen al carrer és la de viure en una doble vulnerabilitat constant: es tracta de dones que han perdut la seva llar i, a més, han de malviure en un espai clarament masculí, sotmeses a agressions i perills contínuament, sense disposar d’un indret on sentir-se segures. 

Fruit de la detecció i observació d’aquesta necessitat, ASSÍS Centre d’Acollida, ha dirigit una part important dels seus esforços a trobar una manera d’atendre i donar resposta a les seves necessitats.

Us les expliquem a continuació:

1. El programa ‘Dones amb Llar’ es posa en marxa l’any 2019 per agrupar, coordinar i impulsar totes les actuacions que ja es feien pensant en oferir un tipus d’atenció específica cap al col·lectiu.

2. Estem treballant per aplicar aquest tipus d’atenció de manera transversal a la resta dels nostres programes: Centre Obert, Salud, Habitatge i Ocupació, entre d’altres.

3. Durant l’octubre passat, es va realitzar una jornada per fer incidència sobre el fenomen amb força repercussió i que va incrementar la seva visibilització a la ciutat de Barcelona.

4. Es realitza una difusió continuada sobre la situació que pateixen les dones mitjançant canals propis i externs.

5. Elena Sala, professional especialista en atenció amb perspectiva de gènere, s’incorpora a l’equip de l’entitat per dirigir el programa ‘Dones amb Llar’.

6. Es generen espais específics per dones que ja reben atenció i es troben vinculades al nostre centre obert. Espais únicament per a dones i coordinats per dones voluntàries.

7. A principis de setembre d’aquest any començarà la construcció d’un recurs específic i pioner d’atenció especialitzada i amb perspectiva de gènere per a dones en situació de carrer de Barcelona. Aquest oferirà allotjament i atenció a 10 de les 117 dones que s’ha comptabilitzat que dormen als carrers de la ciutat.

8. Poc temps després, just abans de la Festa Major de Sarrià, se celebrarà el tradicional SOPAR SOLIDARI d’ASSÍS. En aquesta edició, la quarta, es pretén fer incidència sobre el col·lectiu dones en situació vulnerable.

 

Com podeu veure, la voluntat d’ASSÍS és ferma i clara i el full de ruta està traçat.

Podeu consultar informació al nostre web www.assis.cat, on també us podeu inscriure i al nostre full informatiu mensual per rebre tota l’actualitat d’ASSÍS al vostre correu.