El Jardí, la revista del barri, es fa cooperativa

with No hi ha comentaris

El Jardí, la revista del barri, es fa cooperativa

ARA ABASTARÀ TOT EL DISTRICTE I CANVIARÀ DE FORMAT.

VOL COMPTAR AMB EL SUPORT DE LES VEÏNES I VEÏNS I DE LES ENTITATS.

Juanjo Compairé

Aviat farà quatre anys. En Jesús Mestre, historiador, editor i activista veïnal i Martí Rodríguez, sociòleg van emprendre una aventura. Es tractava ni més ni menys de crear una revista mensual gratuïta que expliqués què passava als barris de Sant Gervasi, que donés la veu als veïns i als comerciants, que prengués el pols a la seva vida cultural, social i política. En un territori molt ample no hi havia llavors cap revista que complís aquest perfil.

Ara, després de més de 40 números, la revista creiem que s’ha consolidat i ha esdevingut un referent. La plantilla de col·laboradors i col·laboradores s’ha anat eixamplant. Molts comerciants valoren una revista així i aposten per ella aportant-hi publicitat, escrivint-hi i difonent-la.

Una etapa de maduresa.

Ara creiem que és arribat el moment de fer un pas endavant. Moltes de les persones col·laboradores de la revista vivim a Sarrià, on formem part del teixit associatiu. Per tant, era natural fer el pas i esdevenir una revista també de la vila de Sarrià i abastar tot el districte, incloent-hi, doncs, també Les Tres Torres, Pedralbes, Vallvidrera i els barris de muntanya. Està clar que la gestió municipal gira cada cop més al voltant de tot aquest gran territori de Sarrià-Sant Gervasi 

Fem una aposta per convertir la revista (fins ara una Societat Limitada) en cooperativa. Fem nostres, doncs, els objectius de l’economia social i solidària. Cridem a les veïnes i veïns, a les entitats, al comerç a fer-se’n socis i decidir així el rumb de la publicació que d’ara endavant serà més seva encara. 

Incorporar com a sòcies les entitats veïnals és un repte important del nostre projecte. Volem formar part del teixit associatiu. La quota d’Entitat sòcia és de 100 €, recuperables en el moment de donar-se de baixa.

Volem que se’ns distingeixi clarament i per això hem decidit canviar el format, que serà més manejable que l’actual. Augmenten el tiratge, que passarà als 18.000 exemplars. I millorarem la distribució, amb l’ajut d’expositors situats a un centenar d’emplaçaments. I també pretenem obrir la possibilitat que qui vulgui pugui subscriure’s i rebre la revista a casa.

Però estem decidides i decidits a mantenir l’esperit de la revista, centrats en la informació local plural i oberta, a les opinions, a les polèmiques de barri, a l’èmfasi en la creació cultural. En aquesta línia volem millorar encara més el rigor dels continguts i la situació professional del personal treballador i col·laborador.

El següent pas: el Verkami.

Encetar una nova etapa requereix fer front a un seguit de despeses. Hem obert, doncs, una campanya de micromecenatge, a través de la plataforma Verkami. Confiem en el suport de les persones que ens segueixen i confien en nosaltres; sobretot de les entitats i dels moviments socials que són la nostra raó d’existir; dels comerciants a qui oferim una finestra al món. Oferirem un seguit de recompenses a qui ens doni recolzament econòmic, a partir d’una aportació mínima de 5€.

Comptem, doncs, amb el vostre suport, crítiques i suggeriments. Fem entre totes i tots créixer aquest projecte que ha de contribuir a generar sentiment de pertinença a les nostres viles i els nostres barris, que ha d’enfortir els lligams amb el territori. En suma, que ha de fer comunitat.