La Sarrianenca, entrega simbòlica de les claus

with No hi ha comentaris

L’any 2017 s’inicia amb una molt bona notícia per la xarxa associativa del barri. El 2 de gener, es va fer l’entrega simbòlica de les claus de la nova Casa de Cultura Popular i Tradicional de Sarrià, La Sarrianenca. Un projecte que comparteixen la Comissió de Festes del Roser, els Diables infantils, Drac de Sarrià, les Diablesses i diables de Sarrià i la Colla Gegantera (totes elles entitats sòcies de la Taula d’Entitats).

En aquest l’acte, el conseller Jaume Llansó, ben acompanyat de representants de l’administració del Districte, va confirmar que la caseta número 22 del carrer Canet, fins ara ocupada per un grup de pintores, serà la seu de la Sarrianenca. Núria Esteve, en representació de les entitats, va respondre a Llansó, i va celebrar que s’hagi trobat una solució per les entitats de cultura popular i tradicional de Sarrià.

Fotografia de Lluís Avillop Morera
Jaume Llansó i Núria Esteve davant de la la Casa de Cultura. Fotografia de Marc Berramendi.

Les entitats abans esmentades feia molt de temps que reclamaven un local on poder reunir-se i, sobretot, deixar de manera adequada el singular utillatge i vestuari que han de fer servir per a les seves activitats. Ara les tenien disperses en molts llocs del barri: a la Casa Orlandai, al Centre Cívic, a l’Associació de Veïns, a la Seu del Districte… i també a casa dels integrants de les colles. A partir d’ara, quan puguin fer ús del nou local, aquests problemes estaran, en bona part, resolts.

Però hi ha altres aspectes a considerar, potser menys visibles. Aquestes colles, que mantenen una coordinació des de fa molts anys, es troben en un moment clau en la definició de les actuacions en les festivitats del barri, que marcarà el futur d’aquest sector els anys vinents.

Aprofitant l’acostament entre les entitats, s’estan buscant noves fórmules que permetin dotar-les d’una major visibilitat per tal de fomentar-ne la difusió, la participació de la ciutadania i la renovació d’actius.

També és important que hi hagi un espai de gestió compartida que faciliti l’intercanvi d’idees, de projectes i fins i tot la recerca i la creació dins del sector. I també han de fer front a un necessari relleu generacional per continuar amb garanties la tasca de difusió de la cultura popular i tradicional a Sarrià.

Un bon grapat de persones vinculades als àmbits associatius del barri no van voler perdre’s aquest acte i, malgrat el fred que feia aquest dilluns al vespre, van anar a fer un brindis i acompanyar aquestes colles tan indispensables en qualsevol celebració i festa de barri. Benvinguda, doncs, a aquesta nova referència associativa: la Sarrianenca, la Casa de la Cultura Popular de Sarrià, a Canet 22.

La Sarrianenca
Fotografia de Marc Berramendi