Les Festes Menors passades per aigua

with No hi ha comentaris

En Vicenç no es volia perdre de cap manera les Festes que fan honor al seu nom malgrat la pluja, el fred i el vent.

Divendres vespre gairebé no va poder sortir. A causa de la pluja intermitent els foguerons que hi havia previstos no es van encendre, però gràcies a la tenacitat de la comissió organitzadora, sí que va poder ballar una estona a l’Espai Gardenyes, en companyia d’uns quants joves que tampoc es volien perdre la festa.

Dissabte al matí, en Pol, el nen xafarder del barri, i la iaia Remei van sortir a buscar en Vicenç per tota la vila. Malgrat que la pluja no parava, el Pol i la Remei van aconseguir que les famílies del barri els ajudessin a trobar-lo. I resulta que amb tant de fred s’havia amagat a la Casa Orlandai. Allà, els infants i les seves famílies van poder gaudir d’activitats a l’interior, protegits de fred i pluja, entre les quals hi havia conta contes i una activitat per a nadons.

I sense donar-se per vençut, el Vicenç va voler continuar amb les activitats programades. Per sort va poder fer-les totes. Des d’una xocolatada, passant per una bona ballaruga amb les colles de tabalers del barri, i acabant amb un correfoc, molt útil per escalfar-se una miqueta i agafar energies per la nit.

La Comissió de Festes de Sant Vicenç no volia deixar el Vicenç sense una de les seves activitats preferides: els foguerons. És per això, que van decidir tornar a intentar-ho el dissabte al vespre i aquesta vegada amb més sort. Van ser moltes les persones que es van apropar a l’Espai Gardenyes per fer-se un bon sopar a la brasa, escalfar-se i ballar a ritme de concerts.

De nou la pluja i el mal temps van ser els protagonistes de la jornada de diumenge. Tot i així, les activitats previstes es van poder celebrar amb relativa normalitat, i el Vicenç va tornar a casa seva, satisfet i orgullós de la feina d’una comissió que encara que hi hagi mal temps, sempre hi posa bona cara.

Mònica Beneyto